El famós crític gastronòmic (1)

L’Aitor Tilla és un famós crític gastronòmic conegut arreu del món. Amb el seu paladar exquisit i el seu nas per detectar els millors (i també els pitjors) plats, s’ha guanyat una reputació temuda i respectada. Els seus articles han fet plorar xefs, però també han catapultat restaurants desconeguts a l'estrellat.
L’Aitor té una rutina peculiar: viatja amb una agenda plena de notes, esquemes de plats, apunts sobre sabors i fins i tot petits dibuixos de les presentacions més sorprenents. Però, com que sempre està en moviment, la seva agenda ha patit un munt d'accidents: des d’una taca de salsa beixamel que va esborrar una crítica sencera fins a una vegada que la va oblidar dins d’un forn de llenya (una llarga història que encara li dol recordar).
Cansat de perdre les seves valuoses anotacions, l’Aitor ha tingut una gran idea: crear una aplicació on pugui registrar totes les seves valoracions de manera segura i organitzada. Una eina que no només l’ajudi a fer les seves crítiques, sinó que li permeti compartir recomanacions amb altres amants de la bona taula.
La història darrere del projecte: Un dia, mentre degustava un plat de canelons “desconstruïts” (que ell va descriure com “una desconstrucció de la meva paciència”), va conèixer una jove programadora que li va parlar del món de les aplicacions. Inspirat per aquella conversa, l’Aitor va decidir buscar ajuda per fer realitat la seva idea: una aplicació que sigui tan funcional com un bon ganivet de cuina i tan elegant com un plat amb estrella Michelin.
Entrada
La primera línia indica el número de línies que té l’entrada. Les N-1 primeres línies son les dades de les valoracions. Cada valoració tindrà nom del plat i valoració (un número enter entre 0 i 10) separats per un guió ‘-’. La darrera línia de l’entrada tindrà el nom d’un plat.
Sortida
Es mostrarà la valoració registrada.
Exemple d'entrada
5
Canelons de truita-7
Sopa de mandarina-3
Poma amb pizza-5
Hamburguesa de donut-6
Sopa de mandarina
Exemple de sortida
3
Comentaris