Aparcament


Submit solution

Points: 5 (partial)
Time limit: 1.0s
Memory limit: 64M

Author:
Problem type
Bucles simples
Category
Introduccio
Allowed languages
Bash, C Hashtag, Haskell, Java, Kotlin, PHP, Python

aireacondicionat Toni està content. S’acaba de treure el carnet de conduir i els seus pares li han premiat amb un cotxe de segona mà perquè agafi més pràctica. Sembla ser que el que més li costa és l’aparcament. El seu tiet li ha explicat que hi ha cotxes que aparquen sols. S i el conductor està buscant aparcament i circula a menys de 40 km/h, el cotxe troba un lloc on càpiga, li pregunta al conductor si vol que aparqui i si és així, el cotxe comença a moure’s sols fins que queda perfectament aparcat. A Toni li agradaria molt tenir un cotxe així, però, de moment, s’haurà de conformar i practicar més l’aparcament. És un noi solidari, i sempre que pot, aparca en el lloc més ajustat d’entre tots els que hi hagi en aquell carrer. Ha pensat en fer un programa que li faciliti aquesta feina: El programa busca dins d’un carrer en línia recta, el forat més petit on càpiga el vehicle. Cal tenir present que el cotxe es podrà aparcar si l’espai buit és com a mínim, un 50% més gran que la longitud del mateix. Cada forat està indicat per les distàncies (en centímetres), respecte el començament del carrer, de l’inici i el final de l’espai buit. Li pots ajudar?

Entrada

L’entrada consta d’una successió de casos de prova. L’últim cas de prova és un zero i no s’ha de processar. Cada cas de prova està format per:

 • un primer número que indica la longitud del cotxe en centímetres.
 • una seqüència de parelles de números, acabada en zero, que indiquen els punts (en centímetres) inici i final de cada forat respecte l’inici del carrer.

Sortida

Per cada cas de prova indicarà SI / NO si el cotxe s'ha pogut o no aparcar en aquell carrer. Si és que sí, també indicarà, separat per un espai en blanc, el número de forat sel.leccionat per aparcar el cotxe, tenint en compte que s’ha d’agafar el forat més petit que s’ajusti a la grandària del cotxe. Si hi ha més d’un amb la mateixa mida, s’agafarà sempre el primer. Els forats s’enumeren seqüèncials ascendents (1, 2, …) des de l’inici del carrer.

Exemple d'Entrada

420
120 300
500 1000
1200 1800
2000 2500
0
300
10 500
600 700
800 1200
0
0

Exemple de Sortida

NO
SI 1

Comments


 • 2
  Adial0103  commented on Nov. 19, 2023, 8:25 p.m. edit 3

  enter image description here


 • 4
  hgarrotem  commented on Nov. 13, 2023, 8:06 p.m.

  enter image description here


 • -21
  ArnauMas  commented on Nov. 3, 2022, 12:29 p.m.

  This comment is hidden due to too much negative feedback. Click here to view it.